Wednesday, September 17, 2014

Alhamdulillah !!!


Assalammualaikum w.b.t.

Alhamdulillah..

Ulangtahun perkahwinan menginjak ke angka setahun.. Alhamdulillah.. Dikhabarkan dengan berita gembira..seminggu selepas ulangtahun pertama perkahwinan..Aku dikhabarkan dengan khabar berita yang cukup indah.. Meh nak cerita dulu macam mana dan apa yang berlaku sebenarnya..

Aku rasa aku dah 24 hari tidak datang bulan since last date period lalu.. Rasa macam tak kena.. Malam hari tak ingat berapa haribulan aku masuk bilik dan ambil pregnancy test di dalam almari.. masuk bilik air..dan..Hampa ='(.. Biarkan saja pregnancy test tu dalam bilik air.. Masuk bilik dan rasa sedih.. Hanya satu line je.. After 15 minutes terasa nak tengok semula pregnancy test tu.. Wah.. Teruja.. ada 2 lines.. Dalam hati.. Yeker?.. Muka dah mula mengukir senyuman.. Ambil fon dan snap picture pregnancy test tu.. sent picture tu kat husben through wassap dan masa tu dia di ruang tamu ja.. Aku menapak ke ruang tamu.. Muka dia selamba ja.. Tak tengok fon rupanya.. Then, suruh tengok wassap.. Dia ye tak ye je yakin ada.. Aku apa lagi.. nanti kita check doctor ye.. Okey, tapi tunggu seminggu ya.. Aku jawab.. Baiklah.. After seminggu, check doctoc.. Alhamdulillah.. Positif.. Kurniaan Allah.. Setelah setahun menunggu.. Alhamdulillah.. Doa kami dimakbulkan Allah..

Now, baby dalam perut dah 2 bulan lebih.. Aku dijangka melahirkannya tahun depan bulan 4.. Semoga aku sabar menghadapi morning sickness ni.. dan semoga aku dapat melahirkan anak kami ini secara normal.. dan baby dilahirkan dengan sempurna sifat serta sempurna fizikal dan dapat menjadi anak yang soleh dan solehah.. doakan ya rakan-rakan blogger..

Okey.. Habis Cerita =)


_______________________________TAMAT_______________________________

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

soulmate !

Image Hosted At MyspaceGens

Kisah Kita !

Daisypath Anniversary tickers
Copyright© Bellezyda.blogspot.com. All Rights Reserved