Wednesday, June 11, 2014

Mula-mula kenal dengan suami. Bukti yang disimpan. Siapa ngurat siapa eh?




Terasa tangan ini ingin menulis. Tapi duk terfikir-fikir apa yang ingin ditulis? Ha! Got the idea. Pasal ini lah. Detik mula-mula perkenalan dengan suami. Melalui FaceBook okey! Tapi ini just medium perkenalan. Lebih kenal kat luar ja. Tak percayalah aku nak kenal orang tu kat alam maya. Banyak sangat penipuan identiti. Better meet and know indeed each other kan. Tengok muka luaran dan cara luaran much better. Lepas tu, buatlah keputusan nak kenal lebih atau tidak. Detik perkenalan? Macam ni cerita dia. Tengok gambar kat atas tu. Dia usha aku dulu okey. Start conversation between us 14 February 2012. Cit Chat punya Cit Chat. Argh! Tak berkenan la. hehe. Ayat mamat tu jiwang k. Geli den. Kawan dulu. 

First meet him 1 Mei 2012, teringat ! Tengok wayang. Cerita apa eh time tu. Ha! cerita Avengers. Masa tu ditemani adik, Cik Nuramieza. Tengok bertiga. Dia ni memang pelik bagi aku. Orang duk gelak tengok cerita tu. Dia macam takde perasaan tengok. Dia steady je. Tak ketawa. Macam robot. Huwahuwa.

Keluar dari wayang, tanya juga satu soalan. "Orang lain duk gelak tengok cerita tu, Awak tak gelak pun. serius ja.". Nak tahu tak dia reply apa "Fokus". Wah! Pelik betul si dia ni. Takkan la fokus sampai tak ketawa, takde respon?! @_@

Tak berkenan lagi. Macam busan ja. 

**************************************************************

Terus Cit Chat dalam FaceBook. Tak FaceBook, Cit Chat pula kat message. Huh! Ayat dia jiwang sangat. Cara nasihat memang kalah ustaz dan ustazah. Kata-kata jiwang memang kalah A.Samad Said. 

Ending, terpaut dek kata-kata dan cara yang caring dia.

Last but not lease, terpaut akhirnya.

Tunang [16 September 2012] dan kawin [16 Ogos 2013] juga aku ngan dia.

*************************************************************


- HABIS CERITA -


Moral of The Story : Haaaa Haaa.. Jangan kata tak suka, tak suka tu la jadi suka. Kan dah kawin. hehe. Love You !


: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Post a Comment

Hye kamu yang comel, kamu boleh tinggalkan komen atau cadangan kamu di ruang yang disediakan:

® Kamu boleh comment as ANONYMOUS if kamu tiada Google Accounts / ID / Belum menjadi Friends Cik Zyda ♥

® Kamu boleh comment as GOOGLE ACCOUNTS if kamu ada akaun tersebut ♥

Terima Kasih Jalan-jalan sini. Nanti singgah lagi yer..
Sayang Kamu !..
With ♥ Cik Zyda

1 comment:

soulmate !

Image Hosted At MyspaceGens

Kisah Kita !

Daisypath Anniversary tickers
Copyright© Bellezyda.blogspot.com. All Rights Reserved