Tuesday, February 4, 2014

Rumah ! Rumah ! dan Rumah ! ^_^

Rumah ?!..

Erkk.. Rumah ni rumah pinjam jela.. Parents tak nak duduk lagi.. Daripada dibiarkan kosong better mak abah suh anak dia yang sorang ni duduk rumah ni.. Dalam tempoh masa 6 tahun dari tahun ni, rumah ni akan diduduki oleh aku dan encik suami.. eh eh.. berdua je ker?.. Ada rezeki bertambahlah penghuninya.. hihi =P 

Nak cerita pasal rumah ni.. wah! memang makan kos kot.. lepas je dapat tahu pindah balik ke Segamat.. cepat cepat beli cat nak ngecat rumah.. rumah yang asalnya memang nampak kusam finally jadi cantek.. hihi.. angkat bakul sendiri nampak? huh! memang betul.. tak caya meh datang rumah kami.. =) luar je nampak rumah kos sederhana rendah.. dalam macam banglo woo... @_@

Nak cerita pasal kos ni.. tengok bawah ni kos nak masuk umah ni bape tuk orang baru nak bina hidup berumahtangga :

1) Cat kaler "wine", "pink", "green", "slow green" (main hentam je kalernya, xhingat warna cat..) - RM 700+
2) Perabot rumah (IKEA) - RM 2000+
3) Lain-lain barang pelengkap - RM 600+

TOTAL : RM 3300 + (huwaaa! T_T terbang duit)

Nasib baik la duduk berdua.. nak lengkapkan barang rumah ni kena la saling tolong menolong.. kalau tak kesian je kat satu pihak.. as isteri.. tak leh pikir yang husband je kena lengkapkan itu ini.. kenalah juga membantu kan.. =).. semoga menjadi seorang isteri yang mithali ^_^

Sekarang dah duk berdua.. rasa berdikari.. barulah rasa hidup as husband and wife tanpa gangguan pihak luar.. hihi.. actually, segan gak duk lama-lama rumah mak abah.. rasa tak berdikari dan rasa macam tak kawin lagi.. huhu.. now, dapat juga merasa hidup berdua walaupun ni rumah mak abah yang bakal diduduki mereka dalam masa 6 tahun.. sekurang-kurangnya dapat juga kami menjaga rumah mereka before mereka masuk rumah ni kelak.

okeyla! simple je entry kali ni.. so that tak berhabuk untuk seketika.. yehaaa $$$$$

Di bawah ni gambar sebelum masuk rumah dan selepas masuk rumah:

SEBELUM





SELEPAS








> Bersyukurlah dengan apa yang kita ada.. Bila bersyukur, kita akan rasa bahagia dan terima seadanya <

sekian =)



: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

soulmate !

Image Hosted At MyspaceGens

Kisah Kita !

Daisypath Anniversary tickers
Copyright© Bellezyda.blogspot.com. All Rights Reserved