Friday, October 31, 2014

OH Tuhan.. Ku cinta dia..




Oh Tuhan.. Ku Cinta Dia.. Opppsss... Teremosi Kejiwangan pulak..!!

Genap setahun 2 bulan hidup bersama tatkala aku menekan keyboard komputer aku ni.. Now, bukan berdua dah.. InsyaAllah bertiga tidak lama lagi.. In my tummy, dah 3 bulan lebih.. Alhamdulillah.. Syukur atas kurniaan Mu.. 

Ni ler suami.. Teman gaduh suka2.. Teman buli time sekarang ni.. "Abang, beli itu..Abang beli ini".."Ayang teragak nak makan ni la".. Ayang nak yang tu bole".. hikhik.. kesian tengok suami.. layankan kerenah isteri yang sudah membuncit pewotnya.. Tempoh pregnancy setakat ni.. Urm.. nak cerita.. teruk beno rasa.. Muntah pagi, tengahari, petang dan malam.. Mangkuk tandas dah jadi teman setia aku menadah makanan yang tidak hadam.. Tak pun, air liur sahaja yang keluar.. Kekadang tu, dah tak larat bebenor nak pergi kerja.. MC la hari ni.. "Abang, teman ayang pergi klinik ye..nak MC la hari ni..tak larat nak pergi kerja..pening-pening..muntah-muntah".. Kesian tengok suami sekarang.. Kalau nak dicerita banyak.. memang banyak yang berubah masa pregnant sekarang ni.. Dapur!!! oh! tempat terlarang untuk aku jejak.. Kalau pergi saja, gerenti tekak kembang semangkuk.. Tak sempat nak cari mangkuk tandas.. Singki dapur jadi mangsa.. hikhik.. Hand wash kat dapur pun ak tak boleh bau.. ewwww... Kembang ler.. Apa nak jadi aku ni.. Bukan mengada-ngada.. Tapi.. memang mengada time ni je..hihi.. 

Kalau nak diceritakan keadaan rumah sekarang.. fuhhh..!!! tonggang langgang aka tongkang pecah.. dapur memang tak berasap.. barang sepah-sepah.. nak buat semua benda rasa tak larat.. nak kemas apetah lagi.. katil juga la jadi penyeri mata aku sekarang.. balik kerja, penat.. naik ats katil..terbongkang.. maghrib..tak usah cerita.. lepas solat maghrib, naik atas katil empuk.. layankan diri.. terlelap juga akhirnya mata ni.. kalau nak kata.. memang sepanjang ni.. terbaring dan tidur sahaja kerjanya.. apelah nak jadi dengan ko zyda..huhu..

Pernah sekali tanya suami.. Lepas ni nak tambah lagi ker.. Tak nak rancang?.. Katanya tak payah rancang.. Ada rezeki, ada lah.. hihi.. Dalam hati, dalam fikiran.. Takut pulak second baby nanti alahan macam yang ni.. Hopefully tidak la.. Semoga dipermudahkan urusan ak..

Doakan aku supaya aku dapat melahirkan anak aku ni dengan mudah, normal dan sihat babynya.. dan doakan yang baik-baik sahaja ya keluarga yang baru aku bina ni.. =)


- TAMAT -

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Wednesday, September 17, 2014

Alhamdulillah !!!


Assalammualaikum w.b.t.

Alhamdulillah..

Ulangtahun perkahwinan menginjak ke angka setahun.. Alhamdulillah.. Dikhabarkan dengan berita gembira..seminggu selepas ulangtahun pertama perkahwinan..Aku dikhabarkan dengan khabar berita yang cukup indah.. Meh nak cerita dulu macam mana dan apa yang berlaku sebenarnya..

Aku rasa aku dah 24 hari tidak datang bulan since last date period lalu.. Rasa macam tak kena.. Malam hari tak ingat berapa haribulan aku masuk bilik dan ambil pregnancy test di dalam almari.. masuk bilik air..dan..Hampa ='(.. Biarkan saja pregnancy test tu dalam bilik air.. Masuk bilik dan rasa sedih.. Hanya satu line je.. After 15 minutes terasa nak tengok semula pregnancy test tu.. Wah.. Teruja.. ada 2 lines.. Dalam hati.. Yeker?.. Muka dah mula mengukir senyuman.. Ambil fon dan snap picture pregnancy test tu.. sent picture tu kat husben through wassap dan masa tu dia di ruang tamu ja.. Aku menapak ke ruang tamu.. Muka dia selamba ja.. Tak tengok fon rupanya.. Then, suruh tengok wassap.. Dia ye tak ye je yakin ada.. Aku apa lagi.. nanti kita check doctor ye.. Okey, tapi tunggu seminggu ya.. Aku jawab.. Baiklah.. After seminggu, check doctoc.. Alhamdulillah.. Positif.. Kurniaan Allah.. Setelah setahun menunggu.. Alhamdulillah.. Doa kami dimakbulkan Allah..

Now, baby dalam perut dah 2 bulan lebih.. Aku dijangka melahirkannya tahun depan bulan 4.. Semoga aku sabar menghadapi morning sickness ni.. dan semoga aku dapat melahirkan anak kami ini secara normal.. dan baby dilahirkan dengan sempurna sifat serta sempurna fizikal dan dapat menjadi anak yang soleh dan solehah.. doakan ya rakan-rakan blogger..

Okey.. Habis Cerita =)


_______________________________TAMAT_______________________________

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Thursday, June 12, 2014

Let's collect all 8 limited edition KAX with XPAX . Aku Layak ! Aku Layak ! Oyehhh !


Petang semalan dapat call dari celcom. Dalam kepala duk terpikir ni no siapa. Bank ke? Insurans ker? CarloRino ker?. Nak angkat ke tak nak. At last, angkat juga la kol. 




Lagi sekor takde dalam picture iaitu POLLY


Me : Hello.
Mr Celcom : Hello. "Speaking. Bla bla bla #&*#!!"
Me : Okey. Understand.
Mr Celcom : "Speaking. Bla bla bla #&*#!! Yes or No?"
Me : Ya, tapi saya kejap langgan, kejap tak langgan internet tu.
Mr Celcom : You just answer "Yes" or "No".
Me : Yes.
Mr Celcom : Oh. You will get the kax. If you not get the code. You just type "Kaxcode" and send to 28882. After you get the code, you may redeem it starting from 15 May 2014 at selected Celcom Blue Cube and participating Celcom Xclusive Partners outlet as provided in xpax.com.my.
Me : Alright. TQ. (Dalam kepala "apa itu KAX?".. Aku pun buat tak endah pun apa yang dia kata)


Pagi ni tengok MHI. TV3 invite patung-patung KAX ni datang MHI. 





Baru terpikir. KAX? Semalam orang tu kol sebut pasal KAX. Nak tau lebih terus tengok web yang MR Celcom tu bagi xpax.com.my. 




Search punya search. Now, Baru paham. Lepas tu apa lagi, teringat yang dia suh type KAXCODE dan hantar ke 28882. Aku type la kat fon aku. Wah!!!! Tak sangka. Aku layak untuk redeem DUA patung KAX tu. Oh yeahhh!!! Happy. 



Nasib baik comel KAX tu. Tak sabar nak redeem. Untunglah jadi pengguna XPAX tegar. Feeling suprised! 

Kalau you all nak tahu lebih lanjut, you all boleh search kat web ni xpax.com.my.


Boleh tengok melalui YOUTUBE  atau SINI

Term and condition macam mane nak dapatkan leh visit SINI atau Klik Picture Bawah ni.





Promotion Period 


From 28 April 2014 until 31 August 2014 


Hanya untuk pengguna :

  1. Xpax (Xpax24, Xpax24 (RM18.50), X2, Xpax15, Xmid, Xlite and Xmax)
  2. U.O.X
  3. S.O.X
  4. Celcom Blue
  5. 1Malaysia Plan

Promotion Mechanic

  1. The Customers will be eligible to receive an exclusive limited edition collectibles named KAX based on the provisions below:
No
Product
Mechanics
KAX Eligibility

1
Activate & reload RM30
  1. Applicable for new activations or Customers who is switching over to Xpax, U.O.X. or S.O.X.
  2. Activate pack and reload RM30 or above in single transaction within 7 days of activation
  3. Applicable only for the first reload upon activation
  4. Customers will also be entitled to free 50MB of data which shall be valid for 7 days upon activation. Normal charges will apply for usage above 50MB.
  5. Customer may check data balance by dialing *124# or send BAL to 2888
2 units of KAX
2
Subscribe to Monthly Mobile Internet plan at RM38
  1. Subscription applicable via following:
    1. USSD - *128 or *118#;
    2. SMS – MI38 to 28882; or
    3. Centouch and Centouch Info
2 units of KAX
3
Subscribe to Daily Data Roam at RM38
  1. Subscription applicable via USSD *118#
(This product is not applicable for Xpax24 plan)
2 units of KAX
4
Subscribe to Pick A Pack worth RM7 in a week
  1. Subscription applicable via following:
    1. USSD - *128#
    2. SMS – PACK to 28882
1 unit of KAX



  1. In the event any Customer fulfil any provision stipulated in clause (1), the Customer will receive gift code via SMS for the redemption of KAX.
  2. In the event the Customer did not receive any gift code, the Customer may request for the gift code by sending KAXCODE to 28882.
  1. The Customers may also retrieve his active gift codes by sending MYKAX to 28882 or dial *128# and select Get Ur KAX and My Active Gift Codes.
  1. The Customers may redeem KAX starting from 15 May 2014 at selected Celcom Blue Cube and participating Celcom Xclusive Partners outlet (“Outlets”) as provided in xpax.com.my.
  1. The Customers shall present the gift code and his mobile number at the Outlets.
  1. The gift code is tagged under unique mobile number and is not transferrable.
  1. KAX will be available until stocks last. Celcom reserves its rights on the availability of KAX

General Terms and Conditions

  1. Celcom reserves the sole and absolute right to withdraw, amend, omit and/or vary any part or the whole of the terms and conditions of this Promotion without prior notice to the Customer herein stated and the Customer shall be bound to observe, perform and comply with the terms and conditions herein and any amendments thereof.
  1. Celcom’s decisions in any matter in relation to the Promotion shall be final and conclusive. Any request for appeal and review shall not be entertained.
  1. Celcom shall not be liable for any claim by the Customer or third-party claims or loses of any nature, including but not limited to, loss of profits, punitive, indirect, special, incidental, or consequential damages or for other damages and any related claims of any nature, including direct, indirect, third party, consequential or other damages resulting from or in connection with this Promotion.
  1. Celcom disclaims any liability for loss or damage to property or any personal injury or loss of life resulting from or in connection with this Promotion.
  1. The Customer acknowledges and agrees that Celcom reserves the rights to disqualify any participation if the Customer is in breach of its obligations or any terms and conditions of this Promotion. Notwithstanding the above, Celcom reserves the right to reject any participation or the Customer at its sole and absolute discretion without assigning any reasons whatsoever.
  1. Celcom does not take any responsibility in the event Customer is prevented from participating in the Promotion, as a result of certain technical restrictions or other limitations force majeure which includes but not limited to regulatory and/or government directive, act of God etc.
  1. All photographs, personal information and names submitted in the Promotion, service marks, trade names, trademarks are the property of Celcom.
  1. Celcom reserves the right, at its absolute discretion, to use the names, photographs, voice or video recordings and entries of the Customer for publicity, advertising, trade or Promotion purposes in any media, without first obtaining any consent nor making any payment whatsoever to the Customer.
  1. Except as expressly mentioned herein, Celcom shall not be responsible for any expenses and cost including out-of-pocket expenses related to or as a consequence of participating in this Promotion.
  2. All prizes offered under this Promotion are not transferable for cash or in kind and shall be subject to availability of stock. Celcom reserves the right to substitute and replace the prize offered with another prize of equal value or higher value as Celcom deems fit.
  1. Celcom disclaims any warranties or liabilities for the merchantability and fitness of the prize under this Promotion. The warranties applicable for the prize are subject to the terms and conditions provided by the manufacturer or supplier of the prize.
  1. The content for the Promotion is provided by a third party. Celcom does not filter or edit such content. The Customer acknowledges that Celcom is under no obligation to censor the content or information provided. Celcom disclaims all liability in relation to the content provided.
  1. In the event any of the provision in these terms and conditions is invalid, illegal and unenforceable under any applicable law or by any reasons whatsoever, the legality and enforceability of the remaining provisions shall not be affected.
  1. No delay or indulgence by Celcom in enforcing any terms or conditions herein shall constitute waiver by Celcom of the Customer’s breach of these terms and conditions

OH ! Dissapointed. Jauhnya nak redeem. Paling dekat Tangkak kot. Sob Sob -_-'


You all boleh cek tempat redeem kat SINI


************************************************************

- HABIS CERITA -








: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Meet The KAX!

KALAU NAK DENGAR DAN TENGOK DENGAN TEKUN. Sila tengok kanan lappy awak. Nampak tak buah strawberry tengah joget-joget tu? Dah nampak. Sila tekan. Nanti jambatan panjang keluar. Awak tolong MUTE kan ye. Terima Kasih ^_^



: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Wednesday, June 11, 2014

Mula-mula kenal dengan suami. Bukti yang disimpan. Siapa ngurat siapa eh?




Terasa tangan ini ingin menulis. Tapi duk terfikir-fikir apa yang ingin ditulis? Ha! Got the idea. Pasal ini lah. Detik mula-mula perkenalan dengan suami. Melalui FaceBook okey! Tapi ini just medium perkenalan. Lebih kenal kat luar ja. Tak percayalah aku nak kenal orang tu kat alam maya. Banyak sangat penipuan identiti. Better meet and know indeed each other kan. Tengok muka luaran dan cara luaran much better. Lepas tu, buatlah keputusan nak kenal lebih atau tidak. Detik perkenalan? Macam ni cerita dia. Tengok gambar kat atas tu. Dia usha aku dulu okey. Start conversation between us 14 February 2012. Cit Chat punya Cit Chat. Argh! Tak berkenan la. hehe. Ayat mamat tu jiwang k. Geli den. Kawan dulu. 

First meet him 1 Mei 2012, teringat ! Tengok wayang. Cerita apa eh time tu. Ha! cerita Avengers. Masa tu ditemani adik, Cik Nuramieza. Tengok bertiga. Dia ni memang pelik bagi aku. Orang duk gelak tengok cerita tu. Dia macam takde perasaan tengok. Dia steady je. Tak ketawa. Macam robot. Huwahuwa.

Keluar dari wayang, tanya juga satu soalan. "Orang lain duk gelak tengok cerita tu, Awak tak gelak pun. serius ja.". Nak tahu tak dia reply apa "Fokus". Wah! Pelik betul si dia ni. Takkan la fokus sampai tak ketawa, takde respon?! @_@

Tak berkenan lagi. Macam busan ja. 

**************************************************************

Terus Cit Chat dalam FaceBook. Tak FaceBook, Cit Chat pula kat message. Huh! Ayat dia jiwang sangat. Cara nasihat memang kalah ustaz dan ustazah. Kata-kata jiwang memang kalah A.Samad Said. 

Ending, terpaut dek kata-kata dan cara yang caring dia.

Last but not lease, terpaut akhirnya.

Tunang [16 September 2012] dan kawin [16 Ogos 2013] juga aku ngan dia.

*************************************************************


- HABIS CERITA -


Moral of The Story : Haaaa Haaa.. Jangan kata tak suka, tak suka tu la jadi suka. Kan dah kawin. hehe. Love You !


: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Tuesday, February 4, 2014

Rumah ! Rumah ! dan Rumah ! ^_^

Rumah ?!..

Erkk.. Rumah ni rumah pinjam jela.. Parents tak nak duduk lagi.. Daripada dibiarkan kosong better mak abah suh anak dia yang sorang ni duduk rumah ni.. Dalam tempoh masa 6 tahun dari tahun ni, rumah ni akan diduduki oleh aku dan encik suami.. eh eh.. berdua je ker?.. Ada rezeki bertambahlah penghuninya.. hihi =P 

Nak cerita pasal rumah ni.. wah! memang makan kos kot.. lepas je dapat tahu pindah balik ke Segamat.. cepat cepat beli cat nak ngecat rumah.. rumah yang asalnya memang nampak kusam finally jadi cantek.. hihi.. angkat bakul sendiri nampak? huh! memang betul.. tak caya meh datang rumah kami.. =) luar je nampak rumah kos sederhana rendah.. dalam macam banglo woo... @_@

Nak cerita pasal kos ni.. tengok bawah ni kos nak masuk umah ni bape tuk orang baru nak bina hidup berumahtangga :

1) Cat kaler "wine", "pink", "green", "slow green" (main hentam je kalernya, xhingat warna cat..) - RM 700+
2) Perabot rumah (IKEA) - RM 2000+
3) Lain-lain barang pelengkap - RM 600+

TOTAL : RM 3300 + (huwaaa! T_T terbang duit)

Nasib baik la duduk berdua.. nak lengkapkan barang rumah ni kena la saling tolong menolong.. kalau tak kesian je kat satu pihak.. as isteri.. tak leh pikir yang husband je kena lengkapkan itu ini.. kenalah juga membantu kan.. =).. semoga menjadi seorang isteri yang mithali ^_^

Sekarang dah duk berdua.. rasa berdikari.. barulah rasa hidup as husband and wife tanpa gangguan pihak luar.. hihi.. actually, segan gak duk lama-lama rumah mak abah.. rasa tak berdikari dan rasa macam tak kawin lagi.. huhu.. now, dapat juga merasa hidup berdua walaupun ni rumah mak abah yang bakal diduduki mereka dalam masa 6 tahun.. sekurang-kurangnya dapat juga kami menjaga rumah mereka before mereka masuk rumah ni kelak.

okeyla! simple je entry kali ni.. so that tak berhabuk untuk seketika.. yehaaa $$$$$

Di bawah ni gambar sebelum masuk rumah dan selepas masuk rumah:

SEBELUM





SELEPAS








> Bersyukurlah dengan apa yang kita ada.. Bila bersyukur, kita akan rasa bahagia dan terima seadanya <

sekian =)



: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

soulmate !

Image Hosted At MyspaceGens

Kisah Kita !

Daisypath Anniversary tickers
Copyright© Bellezyda.blogspot.com. All Rights Reserved