Sunday, May 5, 2013

: Lega!!! Pru13 :

"Jom kita keluar mengundi.. Jalan tanggungjawab negara demokrasi.. Jangan kata tiada masa.. Atau politik bukan untuk kita.. Jom kita keluar mengundi.. Tentukan siapa pemimpin kita.. Pangkahlah calon berjiwa waja..Supaya negara bebas berdikari.. "

Hai hai! Dah siap mengundi ker? Camne pula pengundi pertama? Sudah buat pilihan yang tepat? Jangan pula pangkah parti yang kita tak suka. Okies? Dulu cikgu pangkah kat buku kita untuk jawapan kita yang salah. Tapi situasi sekarang berbeza. Simbol pangkah tu means setuju dengan parti yang kita suka. Jangan tersalah pangkah ye kawan-kawan. Hehe. 

Camne feelings korang beratur menunggu turn nak memangkah? Mesti berdebar-debar kan. Dalam kepala tu mesti terpikir-pikir nak undi apa. Nak memangkah camne kan. Hehe. Orang yang menulis entri ni pun kalut bila dah sampai bilik mengundi. Tiba-tiba jadi blur, berdebar-debar dan menggigil sikit. Hehe. Apa-apa pun lega sudah sebab dah jalankan tanggungjawab sebagai pengundi. Next 5 years InsyaAllah leh pegi mengundi lagi. 

Malam ni get ready for the result k. Tengok nanti majoriti memilih Barisan Nasional ataupun Pakatan Rakyat. Dah tahu result tu jangan la nak buat kecoh dan menghuru harakan negara. Negara Malaysia ni negara demokrasi. Jadi rakyat pun seorang yang demokrasi kan. Dah dapat result tu terima dengan redha dan jangan bermasam muka. Okies?

Orite! Selamat mengundi bagi yang belum mengundi. Ingat! Undi Adalah Rahsia tau. Yang dah mengundi, jom tidur.. Kihkih! 

Bukti Saya Sudah Mengundi. Anda Bila Lagi =')
Tapi kat kuku dah basuh. Nak Hilangkan dakwat tu, rendam dalam clorox k..




Nak tahu info mengundi? Sila Klik Di Sini



SEKIAN ;)

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Post a Comment

Hye kamu yang comel, kamu boleh tinggalkan komen atau cadangan kamu di ruang yang disediakan:

® Kamu boleh comment as ANONYMOUS if kamu tiada Google Accounts / ID / Belum menjadi Friends Cik Zyda ♥

® Kamu boleh comment as GOOGLE ACCOUNTS if kamu ada akaun tersebut ♥

Terima Kasih Jalan-jalan sini. Nanti singgah lagi yer..
Sayang Kamu !..
With ♥ Cik Zyda

No comments:

soulmate !

Image Hosted At MyspaceGens

Kisah Kita !

Daisypath Anniversary tickers
Copyright© Bellezyda.blogspot.com. All Rights Reserved