Wednesday, January 9, 2013

: Apam Oh Apam ! :

Salam 1 Malaysia!

Korang perasan tak.. Sekarang nie kan musim Apam Pokodot.. Tau tak ape tu Apam Pokodot?!.. De antara korang yang tau.. Tapi ada di antara korang yang masih tidak tahu ape itu Apam Pokodot.. Meh nak slow talk ngan korang.. Apam Pokodot nie adalah Apam bintik-bintik warna warni atas apam tu.. Paham kan? =P Okey! nak dimulakan citer, aku tengok ramai yang bersemangat nak wat apam nie.. Termasuklah aku kan.. Huh! Semangat punye semangat beli barang.. Semangat masuk dapur.. Semangat wat putaran acuan.. Pung Pang Pung Pang kat dapur sampai mak pun terpikir! "Apelah anak aku wat kat dapur nie?!" kihkih.. Finally! jadi la Apam Pokodot Zyda! Ermm! Mengikut kate orang-orang yang dipaksa makan.. "Bolehla, sedap TAPI keras! haha.." Bolehla, menarik warnanya, cantek TAPI keras!.. "Bolehla menarik warnanya berwarna warni, siap wat dalam bekas cupcake gitu TAPI tak dapat rasa".. Nak tau sebab pe tak dapat rase? sebab! dorang juz tengok gambo Apam Pokodot aku kat Facebook je.. Dat's why la tak dapat rase..

Okey! Kat bawah nie Apam Pokodot Zyda 1st trial:

Apam Pokodot Zyda 1st Trial ~040113

Okey! Kat bawah nie lak Apam Pokodot Zyda 2nd trial! Tapi kan.. Kenapa apam kali nie jadi haru biru?! Ermm.. Jap ag aku bagitahu kenape ye.. Nak upload gambo dia sat.. Sat noo...

Apam Pokodot Zyda 2nd Trial ~ 090113

Sekarang baru leh bagitahu kenape Apam aku tetiba jadi tak berseni seperti 1st trial.. Banyak sebab-sebabnya.. hehe

Okey! Nie sebabnya :)

  • Bila 1st trial aritu de orang kate Apam aku KERAS sket.. Jadi! Aku lebihkan susu.
  • Bila adik aku 3 - 3 orang tolong aku wat Apam.. Jadilah Apam terbalik dan haru biru..

Nie la antara sebab-sebab dia kenape Apam aku tak jadi kali ini.. Pasni! Tak nak dah wat Apam.. Nak majuk wat Apam.. Pasni.. Nak try wat muffin lak =) Tapi kan! Sape sudi belikan oven?! Hope de la yang sudi pas baca entry nie ye..

Sekian! Wassalam.. Tata!

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Post a Comment

Hye kamu yang comel, kamu boleh tinggalkan komen atau cadangan kamu di ruang yang disediakan:

® Kamu boleh comment as ANONYMOUS if kamu tiada Google Accounts / ID / Belum menjadi Friends Cik Zyda ♥

® Kamu boleh comment as GOOGLE ACCOUNTS if kamu ada akaun tersebut ♥

Terima Kasih Jalan-jalan sini. Nanti singgah lagi yer..
Sayang Kamu !..
With ♥ Cik Zyda

No comments:

soulmate !

Image Hosted At MyspaceGens

Kisah Kita !

Daisypath Anniversary tickers
Copyright© Bellezyda.blogspot.com. All Rights Reserved