Saturday, May 29, 2010

:: TAK PUAS HATI DENGAN PENULISAN ARTIKAL DALAM SURAT KHABAR ::


aku dari dulu memang tak puas hati dengan sesetengah wartawan menulis artikal mereka yang tidak berasas..maksud di sini ada beberapa artikal yang ditulis mempunyai unsur yang tidak benar..dah dua kes aku jumpa, penulisan mereka tidak benar belaka..dua kes ni berlaku disekitar aku..aku tahu apa yang terjadi sebenar..tapi apa yang ditulis tidak sama dengan cerita sebenar..apakah tugas mereka sebenarnya?..memberi maklumat yang tepat atau memutar belitkan cerita?..aku memang tak puas hati sangat-sangat..kalau cerita dia macam A, direct terus ceritanya.. jangan jadikan dia cerita B pulak..pembaca macam saya ni mahukan info yang tepat..bukan cerita yang palsu atau dusta..aku tahulah mereka nak melariskan sarikat mereka, tapi bukan ni caranya..kepada para wartawan di luar sana..tolong sampaikan cerita yang benar lagi tepat..



p/s:: aku tak menunding jari kepada wartawan dari syarikat tertentu..tapi kepada semua wartawan..kami sebagai pembaca mahukan info yang benar, tepat..kalau sensasi je buat apa jika semua cerita yang disampaikan tidak betul sampai menjatuhkan maruah orang lain..fikir-fikir..dan renung-renungkanlah..

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Post a Comment

Hye kamu yang comel, kamu boleh tinggalkan komen atau cadangan kamu di ruang yang disediakan:

® Kamu boleh comment as ANONYMOUS if kamu tiada Google Accounts / ID / Belum menjadi Friends Cik Zyda ♥

® Kamu boleh comment as GOOGLE ACCOUNTS if kamu ada akaun tersebut ♥

Terima Kasih Jalan-jalan sini. Nanti singgah lagi yer..
Sayang Kamu !..
With ♥ Cik Zyda

No comments:

soulmate !

Image Hosted At MyspaceGens

Kisah Kita !

Daisypath Anniversary tickers
Copyright© Bellezyda.blogspot.com. All Rights Reserved