Friday, May 14, 2010

:: santai sambil berbakti pada tanah ::

ari nie (14/5)-dah dikejut pagi2 oleh abah..mm..bukan pe..kne g umah tok..lame xlawat dorg..tujuan sebenar nak jumpe atok spupu..ntahla..mude je tok spupu aku..baye2 pakcik aku..tp pangkat dh atok..hehe..

mm..dok la aku kat umah tok sampai ptg..dalam kul 11 lebih aku dh g dapo tolong atok..huhu..xreti nak tolong sbb aku jarang duk umah atok..time kecik2 slalu la jugak la datang..tp ble dh beso nie jarang lak mai umah tok..mm..tunjuk rajinla..wat la ape2 yang patut..potong bawang n masak yang simple2 jela..yang kurang simple tu tok mak yang settlekan..hukhuk..pas men masak2 ngan tok mak, makan la pulak..amik nasi kat dapo..dengo jgk la tok bah cakap ngan tok mak..nie dia:~

tok bah::along tu tolong masak ker?
tok mak::adela tolong2..
tok bah::kalau xtolong mane gaye nak kawin..

huhu..gerun gak dengo word kawin tu tubik dari mulut tok bah..xsabo ke tok nak dapat cucu lelaki?kihkih..means kat cni,husband kpd aku la..orang-orang tua nie mementingkan kepandaian di dapur bg pempuan..huhu..knela blajo masak pas nie..aku bukan xreti masak2..tp bnda simple jela aku pandai..yang sush2 nie sume serah pada mak..kihkih..

hmmm...duk umah tok sampai kol 6..abah n mak pon sampai..pas tu singgah kat umah yang bakal kami dok nnti..tp xtau la ble kan..tunggu aku keje la sbb aku b'cita2 nak wat loan tok besokan umah tu..tu janji aku pada mak aku..hehe..pegi sane wat pe lagi..tgk keadaan umah la..abah pegi sane pon sbb nak bercucuk tanam..maklumlah, orang kerja di sektor pertanian nie memg berpandangan jauh bab2 tanah nie..abah, mak dan adik2 lelaki aku je rajin bab menanam kat sane..aku?..mm...ape lagi..berposing sakan la..amik gambo2 dorg tok masukkan dlm blog nie..hehe..tu la keje aku..penat la katekan pas dok melangok kat umah tok..kihkih..

sempat jugak la tgk2 umah sebelah baru2 renovate tu..cantik!!!..aku pun nak renovate umah aku jd cam2..umah aku nie kire luas la tanahnya..so,banyak gak kos nak bina umah seluas tanah tu..hurmm..tunggu la nnti camne umah tu akan jd..nanti dh siap renovate aku post la kat blog..tapi maybe 2tahun akan datang la..aku keje pon lum dapat..camne nak wat loan kan?..hekhek..kat sini aku sertakan gambo2 kami:~


nie kat umah tok.bosan2 tgk tv n berposing jela ^_^

nie la keluasan tanah tu.nak beso kan umah sebeso2 tanah nie la..kihkih

affi semangat tolong abah siram pokok..terpakse rela
sebab aku malas..jangan marah affi..dapat pahala tolong abah

pokok pe tah..nak tau lebih lanjut tanye cik abah 
kita..dah lame tanam pokok nie..tu yang dh beso

nie la pokok limau nak ditanam..tapi skrg dh tertanam pon

haha..abah semangat menanam..orang pertanian la katekan

tengok dorang..rajin2=)

ngan mak..sape snap?ORANG TUA la (amir)..hehe

interprem metar..kihkih

sekian..

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Post a Comment

Hye kamu yang comel, kamu boleh tinggalkan komen atau cadangan kamu di ruang yang disediakan:

® Kamu boleh comment as ANONYMOUS if kamu tiada Google Accounts / ID / Belum menjadi Friends Cik Zyda ♥

® Kamu boleh comment as GOOGLE ACCOUNTS if kamu ada akaun tersebut ♥

Terima Kasih Jalan-jalan sini. Nanti singgah lagi yer..
Sayang Kamu !..
With ♥ Cik Zyda

No comments:

soulmate !

Image Hosted At MyspaceGens

Kisah Kita !

Daisypath Anniversary tickers
Copyright© Bellezyda.blogspot.com. All Rights Reserved