Saturday, May 29, 2010

:: TAK PUAS HATI DENGAN PENULISAN ARTIKAL DALAM SURAT KHABAR ::


aku dari dulu memang tak puas hati dengan sesetengah wartawan menulis artikal mereka yang tidak berasas..maksud di sini ada beberapa artikal yang ditulis mempunyai unsur yang tidak benar..dah dua kes aku jumpa, penulisan mereka tidak benar belaka..dua kes ni berlaku disekitar aku..aku tahu apa yang terjadi sebenar..tapi apa yang ditulis tidak sama dengan cerita sebenar..apakah tugas mereka sebenarnya?..memberi maklumat yang tepat atau memutar belitkan cerita?..aku memang tak puas hati sangat-sangat..kalau cerita dia macam A, direct terus ceritanya.. jangan jadikan dia cerita B pulak..pembaca macam saya ni mahukan info yang tepat..bukan cerita yang palsu atau dusta..aku tahulah mereka nak melariskan sarikat mereka, tapi bukan ni caranya..kepada para wartawan di luar sana..tolong sampaikan cerita yang benar lagi tepat..



p/s:: aku tak menunding jari kepada wartawan dari syarikat tertentu..tapi kepada semua wartawan..kami sebagai pembaca mahukan info yang benar, tepat..kalau sensasi je buat apa jika semua cerita yang disampaikan tidak betul sampai menjatuhkan maruah orang lain..fikir-fikir..dan renung-renungkanlah..

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Tuesday, May 25, 2010

:: AKU & CROCS ::

 
 
semalam (24/5/2010, aku, emak dan adik-adikku bershopping sakan..bershopping sakan?..eh..bukan shopping sampai tak ingat dunia..tapi shopping kasut hitam adik bagi menggantikan kasut lama yang dah rosak berabad lamenya..hehe..lagi 'shopping' kasut sukan mak..hehe..setiap kali involve sukan untuk perpustakaan semangat betul mak beli barang-barang sukan yang baru..hehe..

dah shopping barang diorang, kami singgah la kat dataran Segamat sebab ada karnival MAHA..rambang mata aku pergi situ..nasib baiklah duit cukup-cukup makan je..kalau tak habis aku beli beg sandang yang tak terkira cantiknya..geram betul aku sebab tak dapat beli..tapi tak apa sebab mak belanja Crocs..hehe..murah je..bukan Crocs yang mahal tu..aku ni kalau bab shopping ni bukan fokus sangat kat barang-barang branded..tapi, sekali aku dah tengok barang tu cantik terus aku aim..hehe..tak sangka pula crocs ni ada aksesori dia..nak tau tak apa aksesori dia..button yang berbagai-bagai rupa..aku terlibat sama la untuk membeli button tu..tapi mak la yang keluarkan duit..thanks mom ^_^..







crocs ku ^_^



button berbentuk bunga



button berbentuk kepala spiderman



crocs dihiasi button b'bentuk bunga



crocs dihiasi button b'bentuk kepala spiderman

p/s:: bagi sesiapa yang tidak memiliki crocs ni lagi..bolehlah anda membelinya sekarang..tak rugi membelinya..walaupun murah tapi berbaloi tau ^_^




: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

:: PROFIL & LAGU FINALIS AKADEMI FANTASIA 8::



 



 Nama Penuh : Ahmad Shahir B. Zawani
Tarikh Lahir: 5 September 1988
Tempat Lahir: Hospital Besar, Ipoh Perak
Umur : 21 tahun
Jantina: Lelaki
Bangsa : Melayu
Agama: Islam
Tinggi : 168cm Berat : 65kg
Status Perkahwinan: Bujang
Pekerjaan: Pelajar Pusat Asasi UIA
Pendidikan Tertinggi: Diploma (Kejuruteraan)
Adik Beradik: 5 orang (pertama)
Hobi: Merancang masa depan.
Gambar Peribadi: Senang percaya orang dan akhirnya senang tertipu & bertanggungjawab. 











 



Nama Penuh : Siti Adira Bt. Suhaimi
Tarikh Lahir: 19 September 1991
Tempat Lahir: Hospital Ranau, Sabah
Umur : 19 tahun
Jantina: Perempuan
Bangsa : Kadazan / Dusun
Agama: Islam
Tinggi : 152cm Berat : 48kg
Status Perkahwinan: Bujang
Pekerjaan: Menganggur
Pendidikan Tertinggi: SPM
Adik Beradik: 8 orang (bongsu)
Hobi: Dengar radio, makan, tidur & berangan
Gambar Peribadi: Pendiam, pemalu, aktif, penyayang. 











 
Nama Penuh : Muhd Shahril Firdaus B. Eli
Tarikh Lahir: 25 Ogos 1988
Tempat Lahir: Hospital Umum Sarawak
Umur : 22 tahun
Jantina: Lelaki
Bangsa : Melayu
Agama: Islam
Tinggi : 166cm Berat : 57kg
Status Perkahwinan: Bujang
Pekerjaan: Menganggur
Pendidikan Tertinggi: Diploma (Akauntan)
Adik Beradik: 5 orang (Bongsu)
Hobi: Bermain alat muzik, menyanyi, menari dan kemas rumah
Gambar Peribadi: Periang, peramah, suka main muzik dan mudah difahami. 


Nama Penuh: Muhd Firdaus Maulana B. Mohamed
Tarikh Lahir: 23 Januari 1988
Tempat Lahir: Johor Bahru
Umur : 22 tahun
Jantina: Lelaki
Bangsa : Melayu
Agama: Islam
Tinggi : 173cm Berat : 64kg
Status Perkahwinan: Bujang
Pekerjaan: Pelajar (Iajazah Sarjana Muda Graphic Design UiTM)
Pendidikan Tertinggi: Diploma
Adik Beradik: 6 orang (ke-5)
Hobi: Bermain gitar, cipta lagu, designing dan menyanyi.
Gambar Peribadi: Periang, suka buat lawak, sakat orang, kadang-kadang panas baran.














Nama Penuh: Emirza Azwan B. Zulazrin Chew
Tarikh Lahir: 21 April 1990
Tempat Lahir: Hospital Besar, Seremban
Umur : 20 tahun
Jantina: Lelaki
Bangsa : Melayu
Agama: Islam
Tinggi : 170cm Berat : 55kg
Status Perkahwinan: Bujang
Pekerjaan: Menganggur
Pendidikan Tertinggi: SPM
Adik Beradik: 4 orang (kedua)
Hobi: Menyanyi, berjalan bersama kawan, makan.
Gambar Peribadi: Pemalu, ceria dan kadang kala agak membosankan bila dalam masalah. 



: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Friday, May 14, 2010

:: santai sambil berbakti pada tanah ::

ari nie (14/5)-dah dikejut pagi2 oleh abah..mm..bukan pe..kne g umah tok..lame xlawat dorg..tujuan sebenar nak jumpe atok spupu..ntahla..mude je tok spupu aku..baye2 pakcik aku..tp pangkat dh atok..hehe..

mm..dok la aku kat umah tok sampai ptg..dalam kul 11 lebih aku dh g dapo tolong atok..huhu..xreti nak tolong sbb aku jarang duk umah atok..time kecik2 slalu la jugak la datang..tp ble dh beso nie jarang lak mai umah tok..mm..tunjuk rajinla..wat la ape2 yang patut..potong bawang n masak yang simple2 jela..yang kurang simple tu tok mak yang settlekan..hukhuk..pas men masak2 ngan tok mak, makan la pulak..amik nasi kat dapo..dengo jgk la tok bah cakap ngan tok mak..nie dia:~

tok bah::along tu tolong masak ker?
tok mak::adela tolong2..
tok bah::kalau xtolong mane gaye nak kawin..

huhu..gerun gak dengo word kawin tu tubik dari mulut tok bah..xsabo ke tok nak dapat cucu lelaki?kihkih..means kat cni,husband kpd aku la..orang-orang tua nie mementingkan kepandaian di dapur bg pempuan..huhu..knela blajo masak pas nie..aku bukan xreti masak2..tp bnda simple jela aku pandai..yang sush2 nie sume serah pada mak..kihkih..

hmmm...duk umah tok sampai kol 6..abah n mak pon sampai..pas tu singgah kat umah yang bakal kami dok nnti..tp xtau la ble kan..tunggu aku keje la sbb aku b'cita2 nak wat loan tok besokan umah tu..tu janji aku pada mak aku..hehe..pegi sane wat pe lagi..tgk keadaan umah la..abah pegi sane pon sbb nak bercucuk tanam..maklumlah, orang kerja di sektor pertanian nie memg berpandangan jauh bab2 tanah nie..abah, mak dan adik2 lelaki aku je rajin bab menanam kat sane..aku?..mm...ape lagi..berposing sakan la..amik gambo2 dorg tok masukkan dlm blog nie..hehe..tu la keje aku..penat la katekan pas dok melangok kat umah tok..kihkih..

sempat jugak la tgk2 umah sebelah baru2 renovate tu..cantik!!!..aku pun nak renovate umah aku jd cam2..umah aku nie kire luas la tanahnya..so,banyak gak kos nak bina umah seluas tanah tu..hurmm..tunggu la nnti camne umah tu akan jd..nanti dh siap renovate aku post la kat blog..tapi maybe 2tahun akan datang la..aku keje pon lum dapat..camne nak wat loan kan?..hekhek..kat sini aku sertakan gambo2 kami:~


nie kat umah tok.bosan2 tgk tv n berposing jela ^_^

nie la keluasan tanah tu.nak beso kan umah sebeso2 tanah nie la..kihkih

affi semangat tolong abah siram pokok..terpakse rela
sebab aku malas..jangan marah affi..dapat pahala tolong abah

pokok pe tah..nak tau lebih lanjut tanye cik abah 
kita..dah lame tanam pokok nie..tu yang dh beso

nie la pokok limau nak ditanam..tapi skrg dh tertanam pon

haha..abah semangat menanam..orang pertanian la katekan

tengok dorang..rajin2=)

ngan mak..sape snap?ORANG TUA la (amir)..hehe

interprem metar..kihkih

sekian..

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Wednesday, May 12, 2010

:: bosan + i want money!!! ::

waaaa....kenapa hidup aku bosan tahap macam ni?..aku tak nak bosan..mana ke'enjoy'nan?..sila la datang..please!!..dah masuk tiga minggu aku duduk rumah..kerja rumah siap, aku duduk jela depan laptop memanjang..bosan betul!!..

dah banyak tempat kerja aku minta..tapi tak ada satu pun yang lekat..tempat kerja yang aku minta ni semuanya untuk kerja sementara..salah ke aku minta kerja yang tak setaraf dengan level aku sebelum aku dapat kerja tetap?..aku nak kerja!!..dengarlah rintihanku wahai majikan-majikan di luar sana..aku tak suka menganggur..bukan duit datang pada aku..aku nak duit $$$..takkan nak mengharapkan parents lagi..dah besar kot..malu je nak menyusahkan parents..kalau tak dapat panggilan juga dari majikan-majikan tempat yang aku minta ni, nampaknya aku kenelah jadi salegirl..minta kat tempat yang penah aku kerja dulu..


aku nak duit!!


macam-macam benda aku boleh buat dengan duit $$$..bulan Jun ni kawan aku nak kawin..jadi, aku kena dapatkan first salary before pergi wedding dia..aku takkan minta kat parents semata-mata nak pergi wedding dia..tak kisahlah kerja apa-apa pun..asalkan income masyukkk!!!..aku harap sangat kerja as kerani ni lekat kat aku..kalau tidak, salegirl jela..doa-doakan aku ya wahai kawan-kawan..



p/s::hidup ni tak semudah yang kita sangka..kita kena terus berusaha tanpa rasa jemu..aku sebenarnya dah give up nak kerja..tapi mujur kawan aku menasihati aku supaya jangan mudah putus asa..thanks to my friends for the advices ^_^

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Tuesday, May 11, 2010

:: wah..berjaya menjawab dengan tepat..mana hadiah? ::

Wah..nak tag orang tu jadilah follower dulu..ni tak?..huhu..ni orang yang men'tag' aku,hafiz..hehe..perlu ke jawab ni?..masalahnya susah nak menjawab..tapi try dulu la..^_^
Rules:

It's harder than it looks...
Copy to your own notes...
Erase my answers...
Enter yours and tag twenty (20) people...
Use the first letter of your name to answer each of the following questions...
They have to be real... Nothing made up...
If the person before u had the same first initial, you must use different answers...
You cannot use any words twice...and You can't use your name for the boy / girl name question...

1. What is your name : Nur Zahidah
2. A four letter word : Nice
3. A boy's name : Nazmie (cousin's name)
4. A girl's name : Nurulizzati (sister's name)
5. An occupation : Negotiator..haha..yeke ada?
6. A colour : Ning (short form for kuning)..kihkih
7. Something you wear : Necklace
8. A food : Nasi kukus
9. Something found in the bathroom : Nasi (mungkin nasi orang yang men'tag' aku..makan sepah-sepah..huh!)
10. A place : Nigeria

12. Something u shout : Nehi!!!

13. A movie title :Nizam kambing..kihkih..tak berapa ingat title drama di tv3..drama pun boleh kan?)
14. Something u drink : Nescafe
15. A musical group : Nsync
16. An animal : Nuri
17. A street name : Nanti I pikir..hehe
18. A type of car : Nissan Fairlady


Yes,finally..berjaya menjawab kesemua soalan dengan baik tanpa memerlukan talian hayat..Bernas jawapan yang diberikan oleh Cik Zahida ya..


p/s: terima kasih kepada orang yang men'tag'..hehe..ingat I tak boleh jawab dengan baik ke..silap orang la..BERJAYA!!!kihkih..

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Monday, May 10, 2010

:: petua when interview session^^ ::

1.Pakai cantik-cantik iaitu pakai pakaian yang sesuai seperti baju kurung dan kemeja. Warna baju tidak lebih dari tiga warna.

2.Mekap ala-ala kadar sebagai penyeri.Jangan macam tepung komak.

3.Pastikan resume dan sijil-sijil diletakkan di dalam fail. Jangan bersepah-sepah pula sijilnya.

4.Masuk bilik dengan senyuman ke pipi. Semasa interview mesti aktif menjawab tak kira la apa yang kita jawab tu betul atau salah. Interviewer hanya melihat tahap keyakinan kita.

5.Bila interview tanya sumbangan yang akan kamu beri untuk syarikat. Ni cara menjawabnya adalah "Saya tidak menjanjikan apa-apa sumbangan kerana saya masih tidak bekerja di sini. Saya akan melaksanakan tugas yang diberi dengan tekun dan berusaha menjadikan syarikat ini sebuah syarikat yang terkemuka dengan bantuan rakan sekerja".

6.Bila interviewer tanya kenapa awak mahu kerja di sini. Awak haruslah menjawab "Di dalam kerja ada dua perkara. Perkara pertama adalah kepuasan dan kedua adalah jaminan. Sekarang saya memilih untuk kepuasan diri saya memandangkan apa yang saya minta sekarang ialah kerja yang saya minat".

7.Bila dia tanya, "ada apa-apa lagi yang perlu saya tahu?". Awak perlulah menjawab yang awak ialah seorang yang aktif semasa di universiti. Saya tidak mempunyai masalah dalam berkomunikasi dan sebagainya (semua kelebihan dan kekuatan awak).

8.Bila mahu keluar dari bilik interview, sila ucap salam atau ucapan terima kasih bersertakan dengan senyuman yang menawan..ahaxz..

p/s: Jangan terlalu gugup semasa interview.hehe..aku nasihat orang tapi aku pun gugup je masa interview.yakin pada diri ye^_^

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

:: Dunia Johor basah?! ::



Dunia kian basah dengan kewujudan Wet World Batu Pahat, Johor..hurmmmm..tentu ramai di antara kamu yang tidak lagi mengunjungi ke Dunia Basah ni kan..Bagi orang-orang Johor macam saya ni bolehlah kamu bersama teman-teman mahupun famili kamu datang ke mari..ni alamat dia "Lot 138, Jalan Bukit Pasir, Taman Tasek Merdeka, 83050 Batu Pahat, Johor".hehe..datanglah ye..mahu tahu pendapat kamu semua..saya dah pergi pun tempatnya..hurmmm...okeylah juga..tak rugi kamu datang ke sini..

tanggal 8/5/10 ~ kami sekeluarga menghadiri hari keluarga bagi Pejabat Pertanian Negeri Johor..hurmmm...sangat happy sebab kami sekeluarga jarang juga pergi ke tempat-tempat macam ni disebabkan kesibukan parents..akhirnya dapat juga pergi^_^..banyak aktiviti disediakan mengikut peringkat umur..hehe..saya tidak melepaskan peluang untuk terlibat sama..oh..musical tube!!kihkih..

memori sebelum dan semasa di WET WORLD BATU PAHAT :~

 singgah makan isi perut


adik pelik tengok katak sebesar dia

katak oh katak

adik duduk atas katak, dia la katak..hehe

 cantik!!!

mak..snap gambar pun mahu tidur ke?

itu dia adik bersama pacar baru

itu dia mak bertungkus lumus memberi 
semangat kepada anaknya

adik sudah jadi monkey? (monkey race game)

itu dia affi turut serta jadi monkey 
serupa dengan adiknya..hurmm

muka penat+senyum mak akibat musical tube

itu dia abah kita.bersiap sedia untuk 
menjahit (sewing body game)

itu dia aku&miza.xda sapa pun mahu snap gambo 
kami.hurmm.kamila snap sniri^^

haha.hadiah terkumpul+cabutan bertuah (115)


p/s::tak rugi anda datang ke WET WORLD BATU PAHAT.sebelum pergi tu bersedia la anda dengan skill berenang ye^^


: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Sunday, May 9, 2010

:: i love u mom!! ::


hurmmmm.....hari ini hari apa?..mesti ada orang yang tak tahu lagi 9/5 tu hari apa..aku ingin ingatkan kepada mereka di luar sana yang masih tidak tahu apa sebenarnya berlaku pada tarikh tersebut..hari ini, 9/5 merupakan HARI IBU..sudahkah anda mengucapkan SELAMAT HARI IBU kepada ibu anda?..mesti ada yang sudah dan mesti ada yang tak sudah kan?hehe..bagi mereka yang tak sudah, mereka masih ada masa lagi untuk mengucapkan SELAMAT HARI IBU kepada ibu masing-masing..

setiap orang pasti mempunyai ibu kan..kalau tak ada ibu macam mana kamu boleh lahir ke dunia ni tanpa ibu?..itu tak logik sama sekali..mm..sayang tak kamu dengan ibu kamu?..mestilah sayang kan..ada di antara kamu yang akan menjawab dia tak sayang ibu dia dengan bersebab..bagi aku seburuk-buruk perangai mak kita pun..dia tetap ibu kita..tak ada ibu yang tidak sayang anak-anak mereka..betul tak?.sayangilah ibu anda sebelum kamu terlambat untuk mencurahkan kasih sayang tu..


ini la kek yang aku beli tanpa dirancang
happy mother's day & happy birthday mom ^^



aku jugak punyai ibu seperti kamu semua..aku sayang sangat kat ibu aku..beliau banyak melakukan pengorbanan dalam famili aku..setiap hari beliau akan bangun pagi untuk menyiapkan segala tanggungjawab beliau sebagai seorang ibu..kalau kamu lihat ibu kamu banyak berkorban dari ayah kamu..betul tak?aku sayang sangat ibu aku..penah aku rasa, bila ibuku ditugaskan ke luar daerah..tinggallah kami adik beradik bersama ayah..hurmm..apa aku rasa?aku berasa sangat sedih walaupun mak bekerja sekejap saja di luar daerah..walaupun sekejap tapi aku rasa sangat sunyi tanpa ibu..tapi sebaliknya bila ayah di tugaskan ke luar daerah..ape aku rasa?mm...aku tak rasa sedih macam apa yang aku rasa terhadap ibuku..terlalu bermakna ibu dalam hidupku..aku sayang mak aku -PN. ZAINAH BT AHMAD!!I LOVE YOU, MOM!!!

" My mom is a neverending song in my heart of comfort, happiness, and being.  I may sometimes forget the words but I always remember the tune ~ Graycie Harmon "

"A mother is the truest friend we have, when trials heavy and sudden, fall upon us; when adversity takes the place of prosperity; when friends who rejoice with us in our sunshine desert us; when trouble thickens around us, still will she cling to us, and endeavor by her kind precepts and counsels to dissipate the clouds of darkness, and cause peace to return to our hearts ~ Washington Irving"



aku & kek..mak tak nak bergambar..along pun jadilah^^

 
i love you mom!!from your children (along,angah,uda,affi&adik)



happy mother's day (9/5) & happy birthday (16/5)



p/s::walaupun along ni bukan anak yang baik dan bukan kakak yang baik kepada adik-adiknya..tapi percayalah mak yang along sangat sayang kat mak..bila mak tak ada dalam hidup along, along sangat sedih walupun perpisahan tu hanya sekejap..I LOVE U MAK!!!



 

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Thursday, May 6, 2010

:: kagum dengan mereka->loving couple^^ ::

mmm..bahagianya diorang...sangat sweet..si boy sweet n si gurl pun sweet jgk...suke tgk diorang..aku knl diorang nie kat friendster..aku knl si boy nie la..then knl si gurl nie melalui si boy dia..sangat2 sweet tau..jeles tngk diorang macam tu sebab aku mahukan macam hubungan diorang juga..happy je tgk..si gurl nie sebaya aku..satu uitm segamat..kos yang same..umo yang sama tapi dia batch atas aku..si boy nie plak penah 1 uitm mache ngan aku..aku xknl dier pon sbb dier senior dari bussiness study..

hehe..td baru lawat page si gurl nie kat facebook..si boy dia anta kata2 manis kat dia..nie kate2 dier:


 


" jika korang tanya aku,"ko bahagia x skang ni?"-aku akn jawab,aku amat bahagia dengan apa yg aku ada pada hari ini..aku punyai kawan2 yg memahami aku,aku punyai family yg bahagia,aku punyai (name si gurl nie^^) yg syg kat aku,aku punyai misi hidup aku sndiri,aku punyai matlamat hidup aku sndiri setelah kekecewaan dan kejatuhan d...iri aku dulu...aku punyai temapt untuk bergantung yg sentiasa bersama aku "

 

"nukilan buat teristimewa:syg xperlu untk menjadi spt balqis,kerana apa yg ada pd diri syg skang dh cukup cantik buat abg...abg menerima diri syg seadanya,dulu,hari ni,dan insyaallah,aknn dtg juga...luv u"

 

sweet kan diorang..aku nak seorang suami yang berperwatakan seperti si boy nie..dan mahukan perwatakan seperti si gurl nie..aku sentiasa akan memperbaiki diri nie menjadi seorang yang lebih baik..seperti kata-kata dari si gurl nie :

 

" kite knal dri sdlm2nye, spye kite slalu berusehe utk mnjadi yg lbh baik.. sbg hamba Allah yg tdk sempurna dan byk kekurgn, kite kne sentiase perbaiki dri.. agar yg buruk mnjadi baik, yg baik bertambah baik, pndek kate, buang yg buruk, amek yg baik.. yg buruk tu, jdkan tauladan, spy it wont happen in the future"

mm..mereka memang pasangan yang romantik..penuh ngan sifat penyayang..setiap orang mahukan hidup seperti mereka kan?Kita sebagai hamba Allah memang dilahirkan tidak sempurna..tp kita kenela beringat supaya kita terus berusaha untuk memperbaiki diri kita menjadi seorang yang lebih baik..Aminn...InsyaAllah..

Semoga si gurl and si boy nie bahagia buat selama-lamanya..Amin..nanti nak kawin tu jangan lupa jemput ye kawan kamu d'cni..saya masih ingt lagi korang ajak saya keluar makan ngan korang..korang memg besh!!kawan yang baik..maaf sebab xdapat ikut hari tu..nnti ajak lagi tau..ngee~~

p/s :: kepada si gurl n si boy yang dimaksudkan d'cni..saya ingin memohon kemaafan sebab saya menulis tentang anda berdua..saya kagum dengan hubungan cinta kamu berdua..ble ade masa lagi,ajakla saya kuar makan..tapi korang blanje ye ^_^


Antara nasihat yang ditinggalkan oleh si gurl & si boy nie ^^:

  • Dari si sweet gurl:

nway, awk rse cm2 sbb jauh.. jrk mmg menguji.. and, saya fhm prasaan awk.. kite pmpuan mmg cm2.. smtimes, kite expect smtg yg guys x fike.. saya bce blog awk.. and, saya pun pnh rse cm2, tp cpt2 think positif.. bz kan dri... once da bz, kite xkn igt yg sedih2 ni.. k? tp, scrifice skrg, nnt insyaAllah ade reward in future
  • Dari si sweet boy:
1.put a trust in ur relationship
2.try to find the similarity between u and him...
3.try to find the different between u and him..
4.got a problem??sorang kena mengalah...
5.be respect each other......
6.dont be more emotional n ego on each other...not gud for health (heee)
7.try to find out what he like and dislike most and he also need to find out what u like and dislike...
8.create sumthing new in ur realtionship..

sekian...sedikit nasihat..panjang lg sbnrnya...hahaha...yg penting,ini bukan untk zahida je,tp untk pakwe kesayangannya juga...hidup mesti adil..jgn nk kita je kena paham dia,dia pun kena paham kita jugak...so,be fair for each other..ego xkan bawak kita ke mana2...







: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Wednesday, May 5, 2010

:: Sentiasa dekat denganNYA ::

aku rase bersyukur ke hadrat illahi kerana aku masih berada di atas bumi yang indah nie..aku akui aku banyak melakukan kesalahan selama 23 tahun aku berada di atas bumi ini..aku kadang-kadang tak berfikir dengan baik..aku banyak ikut emosi dari berfikiran dengan waras..kalau aku tanya semua orang yang aku kenal, ada diantara mereka benci pada aku..semua tu disebabkan kesalahan yang penah aku lakukan kepada mereka..aku hanya berdoa kepada Allah supaya mereka memaafkan semua kesalahan aku..aku bukan insan yang sempurna wahai kawan-kawan ku..betul tak apa yang aku katakan, orang akan pandang setiap kesalahan yang kita lakukan walaupun kita banyak berbuat kebaikan dari kesalahan..kesalahan akan menutup segala kebaikan..betul kan?..aku sebagai manusia banyak melakukan kesalahan..aku tak faham kenapa aku berasa begitu marah dan beremosi..adakah aku ada membuat sesuatu perkara sampai hati aku tak berasa tenang atau ibadah ku xsempurna lagi?..aku akan sentiasa mengubah diriku ini supaya aku sentiasa di bawah lindungan Allah dan terhindar dari sifat-sifat mungkar..kini aku berasa tenang..sesungguhnya aku akui Allah sahaja yang dapat mendengar rintihan kita..selalu rapat dengan Allah..DIA akan memahami kita..InsyaAllah..

*sentiasa mahukan perubahan dalam diri supaya menjadi seorang hamba Allah yang sentiasa mengikut segala suruhanNYA dan meninggalkan laranganNYA..Ya ALLAH,kuatkan imanku terhadapmu dan berilah petunjuk kepadaku untuk terus beriman kepadaMU*



: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

soulmate !

Image Hosted At MyspaceGens

Kisah Kita !

Daisypath Anniversary tickers
Copyright© Bellezyda.blogspot.com. All Rights Reserved