Friday, April 23, 2010

:: takde 'u' sapelah aku ::

mm..tgk title macam gempaq kan..memg gempaq pon..cite panas lagi m'hot'kan..ape dia ek..tentu anda tertanya2 apakah yang aku maksudkan d'sini..

nie cite mase aku wat praktikal kat satu tempat nie..aku start praktikal pada ari isnin (1/12/2009) dan berakhir pada ari jumaat (16/4/2010).. banyak kenangan pahit dan kenangan manis ketika berada d'situ..tentu korang nak tau ape kenangan pahit yang aku alami kat sane kan..aku story kat cnie bukan nak m'aibkan sape2..tapi just to share bout my life..kenangan pahit aku nie terjadi ble aku nie dikatakan ade skandal ngan sorang staff d'sana..namenya xleh la d'sebutkan d'sini ye..aku gelar dier ngan mr.s jela..mm..kelakar jugak ble teringtkan balik kisah2 nie..hehe...ape terjadi antara kami?nothing special happen to us..tapi orang kate dier nie suka aku (adela sesorg yang cakap)..hehe..fames jugak aku..baru seminggu start praktikal tapi dah ade org kate pasal aku..hurmmm...aku datang sane b'matlamat nak habiskan praktikal dengan lulus bukan nak mencari pasangan hidup pon..aku dah ade yang tersayang..wat pe la buang mase nak cari yang len kan..setia pada yang 1 tau aku nie..hope dia bacela post aku nie..hehe.


k la..berbalik pada cita asal..cita dia macam nie..mr.s nie slalu panggil aku tok wat keje2 berkaitan..bukan apepon..tapi ade kawan aku sorg nie cakap dier tenung aku macam nak makan?memg pon..pandangan macam nak makan..tapi ape aku kisah..aku anggap dier staff je..xlebih dari tu..sejak aku d'skandalkan ngan dier..aku terus senyap..means senyap kat cnie xlayan pon staff2 lelaki kat sana..dorang dah kawen pon dan hampir sebaya ngan parents aku..mm..tu kenangan pahit aku kot..dah nak last2 praktikal mr.s nie rapat lak ngan mbe aku yang sorang nie..lawak betul..asyik kol level ktorang semata2 nak cakap ngan kawan aku...pasal ape ek?pasal keje lor..yang paling kelakar time mr.s nie ade kat kl pon dier kol kawan aku nie..xtau la..katenya pasal keje..ke rindu kat kawan aku nie..hehe..mereka d'skandalkan pulak..haha..aku tau kawan aku pandai jaga diri..so, aku xriso sangat..hehe..

mm..nak cite pasal kawan aku lak nie..hehe..dier suke ngan sorg staff nie..bujang tau..bolehla orangnya..b'tanggungjwab..tapi masalhnya dier sudah berpunya..bnyk jugak la ktorang tau pasal dier ngan gf dia..klu ade jodoh xkemana kawanku..dier pon ade jugak tersuka kat kamu..kita tunggu dan lihat nanti ape kesudahannya ye..(jangan marah ye kawan sebb cita pasal kamu)..

gambo mase jamuan perpisahan



tanggal 14/4/2010..ape terjadi ngan tarikh nie ek..mase tok jamuan perpisahanla..jamuan nie kne adekan before ktorang kuar sebab asalnya bos ade meeting..tapi xjadi meeting pon, jadi je perpisahan nie..hehe..mm..yummy..makan nasi beriyani, karipap dan air sirap bandung plus soda..sedap gak ek..thanx to kak R sebab sediakan jamuan tok ktorang..hehe..tyme nie la aku tersasul..ade ke patt aku sebut kenangan pahit mase berucap?hah?adekah kenangan pahit lebih banyak dari kenangan manis??xla...tersasul kot..ntah ape aku pk tyme to sampai tersasul..kerana gabra sume tunggal langgang..hehe..xpe2..harap d'maafkan ye..hehe..tyme nie la aku dapat buku yang sarat dengan ilmu yang xpenah aku tau sebelum nie..nie tajuk buku tu "Yakjuj & Makjuj - Bencana d'sebalik gunung"..akan aku khatam buku nie satu hari nanti..tapi ble?pas aku siapkan report aku ler..insyaAllah..

tanggal 16/4/2010..mase tok berpisah..sedih gler..aku mula2 xnak pon nanges..tp bukan aku pakse kuar air mate tu..dh nak kuar..terpakse kuarkan jugak la..hehe..

to bos and all staff..thanx u so much coz accept me as one of ur temporary staff..doakan yang terbaik untuk kami bertiga ye..semoga tamatnya praktikal d'situ tidak menamatkan hubungan sesama kita...


nie kate2 hikmah yang d'tinggal tok kami "Ingat!!, dimana saja anda berada anda sentiasa diperhatikan..".kate2 yang penuh bermakna dan ade maksud tersirat..i'll keep da words forever..



Salam sayang dari saya, cik ida..maafkan saya sekiranya saya terlepas cakap dan mengguris hati kalian semua..

p/s::masa saya menulis entry nie saya mengalami masalah kesihatan..kalau ade salah ejaan harap d'maafkan..

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Post a Comment

Hye kamu yang comel, kamu boleh tinggalkan komen atau cadangan kamu di ruang yang disediakan:

® Kamu boleh comment as ANONYMOUS if kamu tiada Google Accounts / ID / Belum menjadi Friends Cik Zyda ♥

® Kamu boleh comment as GOOGLE ACCOUNTS if kamu ada akaun tersebut ♥

Terima Kasih Jalan-jalan sini. Nanti singgah lagi yer..
Sayang Kamu !..
With ♥ Cik Zyda

No comments:

soulmate !

Image Hosted At MyspaceGens

Kisah Kita !

Daisypath Anniversary tickers
Copyright© Bellezyda.blogspot.com. All Rights Reserved