Monday, February 15, 2010

~kluang tyme ~


hehe..g kluang la plak..pg2 ari sab2 13hb Feb 2010 dh bgn..nie gare2 nak pg melancong la..klu x g mlancong den dh bgn t'hari..huhu...pas siap sume..bertolak ke ILP Mlake..nak amik adik aten,dila...amik jela...then, blk ke segamat..pas anta adik aten lek umah, kmi bertolak lak ke kluang..g umah kawin honey aten..hehe...makan punya makan, kenyang la lak...pg lak amik linda kat busten kluang..mule la p'jlnn kami ker kluang mall..
 
***Kluang mall***

mule2 tu niat nak tgk wayang.tp xjd sbb "Adnan Sempit" xde...haiiiisssshhh!!!...org len awl2 lg dh tgk cite tu...kami lak saat2 akhr baru nak tgk...ape kes?sbbbb...segamat xde wayang..haha...sedih kan..='(..xpe2...next place nak g tgk wayang.."Niyang Rapik" lak.hope jd ler..hehe..nmpaknya shoppng ag la...g Big Apples...bkn nak bli apple pon..bli donut je..ahaxz...then, g la Pasific..shopping la aku kat c2..bli 3pasang tshirt je..hehe..ingtkan nak bli kasut...tp ble pk lek ade lg kasut yg xpakai kat umah..len kali r bli..hehe...shopping pnye shopping dh nak ptg sgt dh nie sbb destinasi kami pasni nak g ayer itam..

***Ayer Itam***
sebut ayer itam mesti ade yg tertanye2 air kat c2 itam2 blako ker?eh..idak lagi2..tp ape yg penting..kerjasama..hehe...ape kebendala aku nie..aku g cnie pon sbb nak bli cenderamata..nnti kan aku dh nak abis prac kat EPF..so,bli la awl2 nie..finally, choose flower frame..hehe..murah wooo kat c2..harga sume dh jatuh r..ble r nak g ngan kekasih hati nie...sbb nak suh dier blikan bear..comey2 blako bear kat c2 tau....

***Segamat***
hehe..segamat tanah cintaku..huhu...pas g ayer itam...mase nak lek la...dh malam nie...so singgah ler ker masjid..nak menunaikan kewajipan..then, berangkat la ke segamat...jam la plak dh sampai segmat...aduuhhh!!!JPJ nie tyme nie la nak wat misi dorg..tunggula ngan penoh kesabaran menuju kerumah aku..ishhh..nie gerun sket..lg sket nak xcident..aten lupe pasang lampu kete..pttla kete dr arah bertentangan berani nak potong2 nie.alhamdulillah...akhirnya  kami selamat sampai kerumah dgn selamat =)

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Monday, February 8, 2010

- ble org dh xcaye ape yg kte wat,lbh bek kte wat ape yg die xcaye -

 ***

- nie ade 1 kish la..adela sumber yg sy dpt..ade ker bf dier langsung xcaye ape yg si gf wat..ishhh!!sy lak jd geram..sy suggest la kat si gf tu wat je ape yg si bf xcaye tu...lebih bek cam2..xwat pon dituduh mcm2..bek wat kan..ape nak jd la si bf tu..sy pon xtau la..mcm2 cite dgr pasal boy nie...xckup sorg nak tambah lg 1..mcm kat 1 tmpt keje nie..dh ade 3org lelaki yg mahu beristeri dua..kecian si istri..ade ke ptt..klu sy jd istri si 3org lelaki nie, sy akan minta cerai je, then cari len...xgune jd hamba si lelaki nie..last2 si pmpuan yg mrane diri..xpuas ati btul la..nak beristri len pon sbb nak suke2 je...bkn ade ape2 sbb yg kukuh ke mcm si istri xleh mengandung ke n ape2 reason yg munasabah...nie x, juz nak suke2..ish...klu sy taula bf or bakal husb sy wat cam2, dh lame sy menkan prasaan lelaki..kejam kan klu sy wat cam2..tp sy bukan jenis pmpuan macam 2..renung2la wahai si lelaki, bf n husband kpd si pmpuan, gf n wife..sedarla diri k..hidup nie bukan tuk suka2 je..tp kan tuk mencari keredhaanNYA..Jalanila hidup yg lebih harmoni tanpa menyakiti hati org len -

***

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Sunday, February 7, 2010

- same tp sebenarnya bukan twin..jeng, jeng, jeng.. -

- sy nak xnak je senyum..huduh!!-
hehe..skali tgk same kan...kami bukan twin pon..kami kazen je..ade org cakap kami twin..jgn salah sangka..kami dr len mak n len ayah..bangga juga rupe kazen ade iras2 camnie..kazen sy nie namenya kak solehah..dh kawin pon..tp klu tgk kan sy nie mcm akak dier sbb sy besar dr dier...besar nie bukan bermaksud gemuk tau.tp tinggi..dier kecil molek..kak solehah nie dh kawin pon..n mempunyai sorg anak..lagi sorg dlm perut tu..tgh mengandung skrg..aku ble ag?huhu..lambat ag n masih awl..baru awl2 20-an..nie la cite sy..hehe..amigos berambos yah!!!=)
: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

- shah alam story -


- SHAH ALAM -

tanggal 29/01/2010 (2.30pm) ~ aku n aten berangkat ke shah alam menaiki bas SE SUPER.. sampai d'sana dlm kul 6 lebh..menanti punya menanti, kelibat si dia xmuncul2 tibe..aleh2 dpt panggilan dr dier yg dier berhampiran ngn bas SE..aku leh xprasan kan dier..mujo aten prasan..hehe...
***
Esoknya (30/01/2010) ~ aku, aten n housemate zah kuar menaiki kete wira ila yg berwarna meroon memecut ke stesen KTMB..menunggu ketapi la tuk ke destinasi masing2..aku, aten, zah n bf zah (lipi) setia menunggu..akhirnya sampai kg ketapi..hehe..nek la ketepi..bnyk sngt gelagat org dlm ketapi..peneng r nek ketapi..tp ape leh wat, nie je caranya tuk sampai ke KL tanpe ade jammed..hehe..sampai pon akhirnya..berjln kire2 15 minit agaknya ke destinasi kami yg pertama iaitu, timesquare..wah, gler r..murah2 barang kat citu..rambang mate la katekan..mcm2 nak bli..tp kne gak berjimat...bli ape yg perlu je..kat timesquare bli macam2..mcm handbag, kasut, n skirt labuh..hehe...puas atir ngan harga kat citu..murah pon murah..klu xpk panjang dh banyak aku bli tau..silap2 kering duit PT aku..hehe...
pas g timesquare, g lak lowyat..1st time jejak kaki kat c2..memg sesak gler r..xsangka lowyat macm tu..crowded..huhu..nie nak g lowyat pon sbb lipi, bf zah nak bli gajet tuk kamera dier..hehe..ikut ajela kemane mereka pegi..sampai kat citu mule r berniat nak bli brg2 comp..akhrnya bli pendrive 4 gig n kabel tuk nokia n skin laptop..nak x nak kne gak bli sbb kat citu murah wooo!!...
settle dah..mase tuk balik umah sewa zah..tunggu tren ag...dh senja pon..tren xmuncul2 ag..bosan jd penunggu nie..almaklumla terkejar2 nak g dinner ngan family bf..hehe...sampai sudh d'umah..bersiap2 nak jg jumpe family my hubby..gerun gak sbb 1st time jumpe ngan family dier..mak n sesetengah bro2 dier penah gakjmpe sblm nie..tp xdela dinner same..
*** 


malam (dlm kul 9.30pm lebih)~ menanti my hubby jemput..huhu...takut punye takut kne gak pegi..nak pegi tapi xdela sedia sngt..hehe..my hubby jemput nek kancil..then, g hotel uitm..jumpe la parents and siblings dier xcept epan yg kni kat matrik tangkak n gf bro ikhwan, moon..sesi bersalaman=)..then,berangkatla ke restoran yg my hubby nak g...tp tutup la..cian my hubby =(..then, g restoran len..kat citu makan tomyam, ikan 3 rase n ape tah..xingat..hehe..malu la time tu..xbanyak bersuare mcm selalu..tp gagahkan jg..pas mkn..tbela mase g cinema..ngan siblings my hubby...best gak kuar ngan dorg...walaupon ngantuk n xbanyak cakap, tp tetap hepy..thanx to biyang sbb support ktorg..akan keep sume nie in my memory..=)
***





: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

- jalan2 ble PT dh masuk.. hurray!!! -



- MELAKA -
hehe..cite lagi...slagi ade idea aku akan post..jgn marah sume..plan pertame ktorang ble dh dapat PT g MELAKA la..skrg dh terlaksana..lepas geram ngan pegi mlaka..hehe..pagi g mlake aku dh bangun awl tau..pas solat trus mandi n m'iron baju..sbb dh janji kul 9.00 am.. siap pon aku..tp tunggu punye tunggu mereka xsampai2...dorg xnak pegi ker?huhu..upe2nya salah sorg dr kami ber4 terbangun lewat..mule2 nak marah..tp kne faham jg dier masih blaja..3 yang len still blaja ag..tp dh praktikal manela same ngan students yg still fokus dlm kls kan..hehe...destinasi kami punyela banyak nak pegi tau..kami pegi ngan kete aten- BLM..hehe, aku sorg jd bos coz aku sorg xdrive sbb aku nie dh xpandai bw manual..auto leh r..malu gak xdpt drive..cian dorg...=)..jgn marah ye..tujuan utama pegi mlake pon sbb nak bershopping..shopping tyme..mule2 g la kat DP..kat c2 ade la tmpat nak bershoppong..tp susah beno nak jmpe barang yg kami inginkan..penat berjalan tau..tgk je barang2..tp xbeli..adohhh!!penatnyer...then jln kat area bersejarah tu..amik gambo ajela..then nek kapal yg xkan bergerak tu..banyak gak berposing kat atas kapal tu..sonok tau!!!..dh petang pon..hehe..skrg g pantai lak..ade sorg mbe sy nie memg minat gler kat pantai..sy xtau ;la nape..ke dier lahir dlm air ek..manela saya tau..xpenah tnye..tp ikut jela..tmpt nie dh tersenarai dlm tmpt2 yg kami ingin pegi..hehe...sonok gak amik gambo..sunset la katekan..huhu..aku noty gak tyme nie..dok tgk org berkapel beromantik ditepi pantai..sempat gak la amik gmbo yg ade dorg tu...gambo aku berlatar belakangkan dorg..hehe...


malam lak..g mydin..bnyk gak shoping..bli barang2 asas jela..ngan keadaan kelam kabut cepat2 bli barang sbb nak g JJ lak..tyme nie parents ktorg dh riso sbb blk lwt r..asyik trime msg je..hehe..thanx to our parents coz risokan kami..dlm riso2 dorg pon kamu mash smpat g JJ..aku bli baju n jean..mane xnya..murah gler..memg niat nak bli bnyak..tp dh lewat gler..dorg pon men amik je barang2 yg dorg nak bli..aten n ain brator nak bayar parking...aku ngan mimy lak bli MCD..hehe...lapo gler..then, tibela mase menuju ke SEGAMAT..nak balik umah ler..kre2 dlm kul 9.00pm lebih tau..dh la mlake n segamat lebih kurang 2jam lebih..balik tu mimy yg drive..pecut2 mimy..nak sampai ke segamat b4 kul 12..teror gak mimy drive..expert gler sbb laluan nak menghala ke segamat tu selekoh je..gelap gelita kat luar kete..gerun gak sbb org kate jln kat ci2 bahaya..macam2 kes berlaku macam xcident r..akhirnya selamat sampai ke rumah sy dlu..hehe..takut gak nak masuk umah..takut kne marah ngan mak n abah..hehe..tapi kuatkan semangat gak..siap  ajak aten btau mak knape lambt balik..mujo mak xmarah sangt..takut wooo...kami sedar yg kami berada di mlake selama 12 jam..huh!!!xpenah2 macam nie b4 dis..dh kne pesan ngan my mom...if balik lewat ag, jgn pegi..so, wat la bek pas2..xnak kuar ag sampai lewat malam...mak riso sangat..baru sy sedar mak memg sayangkan sy..sy je xperasan..thanx mom...I LOVE U SO MUCH MOM!!!!

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

- my siblings that I really love!!! -


 

- nie la adik bradik aku yg paling aku sayang...mestila sayang, dh adik bradik...klu xsayang tu bek duk hutan jela...mcm tutttt.. faham2 jela ape bnda alah tu ye..hehe..aku la anak sulong dlm family aku..adik2 aku panggil aku along..xpon ko..hehe...aku bangga gak jd along kpd adik2 aku sbb aku yg akan bg arahan kat dorg..haha...jgn marah ye wahai adik2 ku..ngeee~ aku nie garang tau...tgk je ayu mcm xde salah..tp klu dh lame knl aku, korg akan tau aku nie camne..adik2 aku la faham aku nie macam mane...skrg my hubby lak dh tau perangai aku..huhu.. adik bawah aku zaty.. kami sume panggil dier angah.. angah nie garang jg..garang dr aku may be..mane xnya, aku kalah mase kecik2 dlu..gadoh2 ngan dier, last2 aku yg mennagis..kuat gak angah nie..mengalahkan raksasa..hehe..sekarang dier praktikal dkt2 ngan pasar seni..xtau lak company ape..tp yg pnting kan angah nie lebih matured dr aku..pg mane2 mesti org pk dier kakak aku..hehe..bangga kejap sbb org sangka aku nie adik dier..huhu..then, yg ketiga nie masih study kat skola la..mane ag..hehe...family kami panggil dier myza..sometimes je panggil dier uda..ikut keadaan la..camne leh cam2 lak..hehe..antara kami bertiga, result dier la paling ok..angah pon same..aku je ketinggalan..hehe..tp xpe..aku mulai sedar ble aku dh masuk u nie..banyak kali gak dpt DEAN LIST..bukan nak berbangga tp nak menutup kegagalan dlu..hehe...myza skrg bertungkus lumus study..mungkin dier berniat nak mengalahkan record angah yg memperolehi 5A1..huhu..bagus2.. ktorg bagi support dr belakang jela..gud luck for ur becoming SPM..try get flying colour...i know u can achieve it..=)..yg ke-4 lak panggil affy..dier nie la boy sulong dlm family..hehe...perangai dier nie len sket..xtau la nape..mungkin dier akan sedar ble dh masuk skola menengah kot..takut gak sbb dier nie malas sket..men game no 1..serah je ape2 game kat dier, pasti cpt aje je dier..hehe..suh basuh kasut pon malas..nie aku tengah membebel kat dier sbb xbasuh kasut..dh la esok skola..ape nak jd la ngan adik aku yg sorg nie..huhu..then yg last lak..org panggil dier nie adex..name dier amer..tp bukan name panjang la..hehe..dier nie kan len la..garang ikut kakak dier yg sulong..aku la kakak yg sulong..hehe..then ape yg len kan dier nie matured la..xsetaraf ngan umo dier..hehe..kami memg sayang dier..sayang sume skali la...aku nie kakak yg sayang adik tp xtunjuk..juz dlm hati je..dorg xkan tau if xbace post nie..hehe...gud luck kat adik2 aku yg paling aku sayang nie...korg bakal membesar..hope korg ade matlamat dlm hidup...mmmmuuuuuahhhh!!!sayang angah, myza, affy n adex =)..from along..

- (ahad-7/02.2010-11.33am) -

***


: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

Saturday, February 6, 2010

:: AKU PELBAGAI RUPA ::




- mase umo xsampai stahun aku rase..didukung oleh my mom..berat aku tyme nie mesti mengalahkan baby yg len..tgk la..mak xlarat je nak angkat aku..hehe..sonok dpt tgk muke mase baby -





- hehe..nie dh stahun lebih kot..mane la aku ingat sbb tyme budak mane la tau ape2..hehe..aku bangga ngan gigi aku tyme kecik..ade je kne puji..ngee~~.lagi 1 tyme kecik2 nie la aku suke beno gelak -


- like a boy kan?hehe..tula aku..bulat,sepet n rambut ku 1 dlm sejuta tau..like it very much!!! xkan merase tyme camnie ag -





- ngan angah aku nie..kami berdua memg sangatla rapat sampai org kate kami nie kembar..walhal bukan kembar pon..jarak setahun je..dat y many peoples say dat we are twin..hehe..suke gado ngan angah tyme kecik2..gado2..last2 aku je yg nangis...kuat gak angah..hehe -




- mase nie ngan kazen belah ayah..antara kami sayela yg paling tembam..malu den..tp skrg xlagi..hehe..suke sangt nek kuda nie..sume tinggal kenangan sbb sume dh ade hidup masing2..yg gurl blkg saya n boy sblh sy tu dh kawin tau..aku ble ag? hehe...lambat ag..tunggu sume dh kawin barula turn aku -



- nie lak ngan kazen aku belah mak..tyme nie kat puduraya..dlu puduraya len..xsame mcm skrg...hehe..tgk tu...berskirt tau...dlu suka sngt pakai skirt..tp bukan skrg..dh besarla katekan...malu r nak pakai skirt ag =) -

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

- L@paN PeTaNDa Si DiA aDalAh JoDoH KaMu -

Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu? Lalu, apakah ada petanda lainnya agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh (soulmate) kita atau bukan? Klik 'Baca lagi' untuk mengetahu petanda-petandanya...
#Petanda 1#
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama- sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat... kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!
#Petanda 2#Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat- buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!
#Petanda 3#
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu. Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu...
#Petanda 4#
Bersamanya dapat membuat pe
rasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan... Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.
#Petanda 5#
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya...
#Petanda 6#Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu- malu menceritakan masa lalunya... Nah, kalau begitu ini bisa berarti dia sudah siap menerima kamu apa adanya..
#Petanda 7#
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil 'buruk' di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya... Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!
#Petanda 8#
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

- cweeettttnyerrr -



. ciko .
. male .

.brown & white .

. very lazy, ngade2, manje, prasan macho .


***


. bobo .
. male .

. brown & white .

. arrogant, control macho, poyos .


***


. combi .
. female .
. brown, white & black
.
. doesn't like to stay at home..really like to find spouse everytime & everywhere .


***




: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

- Biarkan Aku Menangis -

***
Kelmarin kau masih bersamaku
Bercumbu dan merayu
Adakah hari esok untuk kita bercinta
Seperti yang telah kita lewati

Mengapa terlalu cepat kau pergi
Tinggalkan derita bersamaku
Kenyataan ini begitu memilukan
Ingin kurasa turut serta

Tiada guna aku hidup begini
Tanpa belaian kekasih yang amat kusayangi
Kepedihan yang kini kurasakan
Darimu yang mencintai aku

Biarlah kurelakan kau pergi
Tinggalkan batu nesan
Kudoakan kau bahagia di sisiNya
Sementa
ra biarkan aku menangis
***

: Thanks for reading this. LIKE it if you like. Do comment too :

soulmate !

Image Hosted At MyspaceGens

Kisah Kita !

Daisypath Anniversary tickers
Copyright© Bellezyda.blogspot.com. All Rights Reserved